• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar
Ovo-Lacto-Vegetarian

Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar

Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar

Recipe by vk

Această plăcintă sărată cu brânză și verdeață este o rețetă tradițională, savuroasă, care poate fi adaptată după preferințele fiecăruia adăugând diferite tipuri de brânză sau verdeață. Este o alegere perfectă pentru o masă în familie sau pentru a impresiona oaspeții cu o gustare sățioasă și plină de aromă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Aluat pentru plăcinte cu brânză:
  • 700 g 700 făina de grâu

  • 300-400 300-400 apă pentru aluat

  • 2 2 albușuri de ou

  • 10 g 10 sare

  • 20 ml 20 ulei pentru aluat

  • 150 g 150 unt topit

  • 50 ml 50 ulei fl. soare

  • Umplutura pentru plăcinte cu brânză;
  • 500 g 500 brânză scoaptă de vaci (mai uscată)

  • 200 g 200 brânză sau telemea de oaie

  • linguriță de piper, opțional

  • ouă

  • legătură bună de mărar proaspăt

  • legături de ceapă verde

Directions

  • Într-un bol al unui mixer, combinați făina, sarea, albușurile, uleiul și adăugați apa treptat până la obținerea unei consistențe elastice și maleabile. Frământați aproximativ 15 minute.
  • Într-un bol mare, amestecați brânza de vaci, brânza de oi sau telemea, ceapa verde, mărarul, piperul și ouăle până când compoziția devine omogenă.
  • Împărțiți aluatul în bucăți egale și formați biluțe. Aplatizați fiecare biluță într-o formă rotundă, ungeți cu amestecul de ulei și unt topit.
  • Puneți umplutura pe jumătate din suprafața aluatului, apoi pliați, formând o plăcintă.
  • Repetați procesul pentru toate biluțele de aluat.
  • Preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt.
  • Coaceți la 200°C pentru aproximativ 40 de minute sau până când plăcintele devin aurii și crusta crocantă.
  • Lăsați plăcintele să se răcorească puțin înainte de servire. Sunt delicioase atât calde, cât și reci, și pot fi servite ca aperitiv sau gustare principală.

Recipe Video

Related Posts

Musaca de Cartofi, cu Spanac fără Carne – Un deliciu de la mic la mare

aprilie 24, 2024

Tocinei Bucovineni: Așa de bun, că te lingi pe degete și ceri mai mult

martie 22, 2024

Cașcaval de Casă, cu doar DOUĂ INGREDIENTE – [CAȘ OPĂRIT] 

martie 13, 2024

 Rulouri de spanac și telemea – Rețetă super RAPIDĂ și GUSTOASĂ

februarie 16, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Crocante, Delicioase, Aromate și mai SĂNĂTOASE – Chipsuri de Legume la Cuptor 

Cină / Prânz

Salată de CURCAN, mai bună decât Salata BOEUF

Cină / Prânz

Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste

Ciorbă / Supă / Borș

Supă Cremă de Ciuperci | Cum se face supa cremă de Ciuperci | Rețete cu Ciuperci

Cină / Prânz

Rapid și ușor – Pâinici brioșe cu brânză, gata în câteva minute

Prăjituri / Dulciuri

Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane

Cină / Prânz

Sos de prune dulce-acrișor –  Sos special pentru fripturi speciale

Rețete pentru Iarnă

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.